Savanyú káposztás bableves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Leves:
- 60 dkg savanyú káposzta
- 10 dkg szárazkolbász
- 30 dkg füstölt-főtt tarja
- 3 szál sárgarépa
- 1 kis doboz vörös bab (24 dkg)
- 1 kk só
- 1 nagy csipet őrölt bors
- 1 tk házi darált paprika
- 1 ek házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)
- 2,5 l víz
Rántás:
- 2 púpos ek liszt
- 2 ek olaj
- 1 tk őrölt pirospaprika
- 2 dl tejföl
Elkészítése:
A káposztát hideg vízben átmossuk, kicsavarjuk és kb 2,5 liter vízben feltesszük főni. A kolbászt és a tarját apró kockára vágjuk.
A megtisztított sárgarépát vékonyra karikázzuk. A kolbászt és a tarját a leveshez adjuk, ízesítjük a fűszerekkel: sóval, borssal, darált paprikával, ételízesítővel.
Ha már a káposzta kellőképpen megfőtt, hozzáadjuk a sárgarépát, majd mikor már a répa is madnem kész, akkor az átmosott, lecsepegtetett konzerv babot is beletesszük és összeforraljuk.
A lisztet kevés olajon megpirítjuk, a tűzről lehúzva megszórjuk a pirospaprikával, majd a tejföllel csomómentesre keverjük. Ha répa is megfőtt, a forró leves levével felhígítjuk a rántást, majd a levesbe csorgatjuk.
Hagyjuk felfőni és melegen kínáljuk.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »