Savanyú káposzta leves húsgombóccal recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Leveshez:
- 70 dkg fejes káposzta
- 5 evőkanál 10 %-os ecet
- 1 fej vöröshagyma
- 70 g paradicsompüré
- 2 db babérlevél
- 1 mokkáskanál majoránna
- 1 mokkáskanál bazsalikom
- 3 evőkanál olaj
- 1 evőkanál finomliszt
Gombóchoz:
- 25 dkg darálthús
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg nyers rizs
- só, bors ízlés szerint
Elkészítése:
Frissen savanyított káposztából készül a leves. Előző nap a káposztát vékonyra szeleteljük, sózzuk és meglocsoljuk az ecettel, majd összekeverjük és egy napra a hűtőbe tesszük.
Másnap a káposztáról leöntjük a levet, egy edénybe tesszük, a hagymát hámozva és szeletelve rárakjuk, hozzáadjuk a babér evelet, majoránnát, bazsalikomot, kb 2 liter vízzel felöntjük és fel tesszük főni.
A darálthúshoz hozzáadjuk az előfőzött és kihűtött rizst, tojást, sót, borsot ízlés szerint és alaposan összekeverjük. Elkészítjük a gombócokat és a felforrt a levesben megfőzzük.
Mikor a gombócok megfőttek világos rántást készítünk a lisztből és az olajból és besűrítjük a levest, majd a paradicsompürét is hozzáadjuk és pár percig forraljuk még.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »