Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sárgaborsó leves füstölt hússal recept

Sárgaborsó leves füstölt hússal
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 0,5 kg sárgaborsó (felesborsó)
    • 30 dkg füstölthús (sonka, tarja…)
    • 2 db sárgarépa
    • 2 db fehérrépa
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 ek zsír, vagy olaj
    • 1 ek finomliszt
    • frissen őrölt bors
    • 1 marék levestészta

    Elkészítése:

    Előző este beáztatom a feles borsót és a füstölt húst.

    Másnap a zsíron megdinsztelem az apróra vágott vöröshagymát, megszórom finomliszttel, állandó keverés mellett 1-2 percig pirítom.

    Meghintem pirospaprikával, ráöntöm a feles borsót az áztató víz nélkül.

    A répákat tetszőlegesen felaprítom és a leveshez adom.

    Darálok rá kevés borsot, hozzáadom a felaprított fokhagymát, felöntöm 1-1,5 l vízzel, bele teszem a füstölt húst, sózom és puhulásig főzöm. A sózásnál figyelembe veszem a füstölt hús sósságát!

    Ha a hús megpuhult, kiveszem, felaprítom és visszarakom a levesbe

    A végén beleszórom a tésztát, megfőzöm és tálalom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá