Sárgaborsó leves füstölt hússal

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 0,5 kg sárgaborsó (felesborsó)
  • 30 dkg füstölthús (sonka, tarja…)
  • 2 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 ek zsír, vagy olaj
  • 1 ek finomliszt
  • frissen őrölt bors
  • 1 marék levestészta

Elkészítése:

Előző este beáztatom a feles borsót és a füstölt húst.

Másnap a zsíron megdinsztelem az apróra vágott vöröshagymát, megszórom finomliszttel, állandó keverés mellett 1-2 percig pirítom.

Meghintem pirospaprikával, ráöntöm a feles borsót az áztató víz nélkül.

A répákat tetszőlegesen felaprítom és a leveshez adom.

Darálok rá kevés borsot, hozzáadom a felaprított fokhagymát, felöntöm 1-1,5 l vízzel, bele teszem a füstölt húst, sózom és puhulásig főzöm. A sózásnál figyelembe veszem a füstölt hús sósságát!

Ha a hús megpuhult, kiveszem, felaprítom és visszarakom a levesbe

A végén beleszórom a tésztát, megfőzöm és tálalom.