Hozzávalók:
Elkészítése:
Előző este beáztatom a feles borsót és a füstölt húst.
Másnap a zsíron megdinsztelem az apróra vágott vöröshagymát, megszórom finomliszttel, állandó keverés mellett 1-2 percig pirítom.
Meghintem pirospaprikával, ráöntöm a feles borsót az áztató víz nélkül.
A répákat tetszőlegesen felaprítom és a leveshez adom.
Darálok rá kevés borsot, hozzáadom a felaprított fokhagymát, felöntöm 1-1,5 l vízzel, bele teszem a füstölt húst, sózom és puhulásig főzöm. A sózásnál figyelembe veszem a füstölt hús sósságát!
Ha a hús megpuhult, kiveszem, felaprítom és visszarakom a levesbe
A végén beleszórom a tésztát, megfőzöm és tálalom.