Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtkrém leves recept

Sajtkrém leves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók 4 főre:

    • 1 kis fej vöröshagyma
    • 1 ek vaj
    • 1 ek olívaolaj
    • 1,5 l alaplé
    • 1 dl főzőtejszín
    • 20 dkg natúr, tömlős sajt
    • 5 dkg reszelt sajt + tetejére szóráshoz
    • petrezselyem
    • bors
    • 2 ek apróra vágott snidling
    • fehérbors
    • frissen reszelt szerecsendió

    Feltéthez:

    • 2-3 db szikkadt kifli
    • reszelt sajt
    • fokhagyma por
    • kevés olaj

    Elkészítése:

    Olívaolaj-vaj keveréken üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymánkat. Az elkészített alaplével felöntjük és belenyomjuk a tömlős sajtokat. Sóval, borssal fűszerezzük. Forrás után tejszínnel és a liszttel behabarjuk.

    A kész levesünkbe szerecsendiót reszelünk. Elkészültünk a levessel,következhet a feltét. A kifliket felkarikázzuk és a fokhagymával elkevert pici olajjal meglocsoljuk őket. Tepsibe rakjuk és kis lángon aranybarnára pirítjuk.

    Ropogós kiflikarikákkal- sajttal és frissen apróra vágott snidlinggel díszítve tálaljuk :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá