Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rongyos leves krumpligombóccal recept

Rongyos leves krumpligombóccal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 3 csapott ek liszt
    • 4-5 ek olaj
    • 1 csapott tk fűszerpaprika
    • 1,5 liter víz
    • 1 csapott tk só
    • 1 csipet őrölt bors
    • 1 csapott kk őrölt köménymag
    • 1 tk házi ételízesítő
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Gombócokhoz:

    • 30 dkg krumpli (tisztítva mérve)
    • 1 kisebb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 nagy csipet só
    • 7-8 dkg liszt

    Elkészítése:

    Először a gombócokhoz a krumplit megtisztítjuk, apróra vágjuk és sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, áttörjük és hagyjuk kicsit hűlni. Majd hozzáadjuk a tojást, a sót és annyi lisztet, hogy inkább lágy, mint keményebb masszát kapjunk. Vizes kézzel egész apró gombócokat sodrunk.

    Egy közepes fazékban a lisztet az olajjal simára keverjük és mérsékelt lángon világosra pirítjuk. A tűzről lehúzva megszórjuk a fűszerpaprikával, majd kevergetés közben felengedjük a vízzel.

    Ízesítjük a fűszerekkel. Hagyjuk felfőni. Közben három tojást egy kis tálba ütünk, és villával jól elkeverjük, majd a forró levesbe csorgatjuk. Párszor átkeverjük.

    Óvatosan beleengedjük a gombócokat. Addig főzzük, míg feljönnek a leves felszínére és hagyjuk még további 2-3 percet főni.

    Ekkor megkóstoljuk, ha szükséges, még ízesítjük sóval, borssal. Elzárjuk és melegen kínáljuk.

    Tipp:

    Ez egy olyan egyszerű leves, ami alig igényel csak pár hozzávalót és elég olcsó is. A kedvenc levesem, amit pár gombóccal tettem kicsit laktatósabbá. Húsmentes, mert néha azért az is kell.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá