Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Reszeltke leves recept

Reszeltke leves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 4 nagy szál sárgarépa
    • 3 szál petrezselyem
    • 1 kisebb karalábé
    • 4 nagyobb db krumpli
    • 1 közepes fej vöröshagyma
    • 4 ek olaj
    • 1 tk só
    • 1 tk fűszerpaprika
    • 1 tk házi darált paprika
    • 0,5 kk őrölt bors
    • 1 tk házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)

    Tésztához:

    • 1 kisebb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg liszt

    Elkészítése:

    Minden zöldséget alaposan megtisztítunk. A répát és a petrezselymet felkarikázzuk, a karalábét és a krumplit apróra daraboljuk, a vöröshagymát kockára vágjuk.

    Utóbbi egy kevés olajon üvegesre pároljuk, majd átforgatjuk rajta a répát, petrezselymet, karalábét. Felengedjük vízzel és ízesítjük a fűszerekkel.

    Közben a tésztához a lisztet tojással nem túl lággyá dolgozzuk. (Ha lágy, nem tudjuk reszelni. Ezt liszttel korrigálhatjuk.)

    Ha a zöldségek kezdenek puhulni, akkor hozzáadjuk a krumplit. A tésztát pedig a reszelő nagy lyukán a levesbe reszeljük.

    Mire a krumpli megpuhul, a tészta is megfő.

    Melegen kínáljuk.

    Tipp:

    Valamikor rég már készítettem ezt a levest, de akkor valahogy nem sikerül a tésztát reszelni. Utólag jöttem rá, hogy túl kevés volt a liszt és ez volt a gond. Természetesen a leves gazdagítható olyan más zöldségekkel, amik még megtalálhatók a kamrában, mint például zeller, karfiol, stb. Arra érdemes figyelni, hogy a tészta a leves levét eléggé elszívja, ezért inkább több vizet ajánlott hozzáadni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá