Hozzávalók:
Tésztához:
Elkészítése:
Minden zöldséget alaposan megtisztítunk. A répát és a petrezselymet felkarikázzuk, a karalábét és a krumplit apróra daraboljuk, a vöröshagymát kockára vágjuk.
Utóbbi egy kevés olajon üvegesre pároljuk, majd átforgatjuk rajta a répát, petrezselymet, karalábét. Felengedjük vízzel és ízesítjük a fűszerekkel.
Közben a tésztához a lisztet tojással nem túl lággyá dolgozzuk. (Ha lágy, nem tudjuk reszelni. Ezt liszttel korrigálhatjuk.)
Ha a zöldségek kezdenek puhulni, akkor hozzáadjuk a krumplit. A tésztát pedig a reszelő nagy lyukán a levesbe reszeljük.
Mire a krumpli megpuhul, a tészta is megfő.
Melegen kínáljuk.
Valamikor rég már készítettem ezt a levest, de akkor valahogy nem sikerül a tésztát reszelni. Utólag jöttem rá, hogy túl kevés volt a liszt és ez volt a gond. Természetesen a leves gazdagítható olyan más zöldségekkel, amik még megtalálhatók a kamrában, mint például zeller, karfiol, stb. Arra érdemes figyelni, hogy a tészta a leves levét eléggé elszívja, ezért inkább több vizet ajánlott hozzáadni.