Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Raguleves túrógombóccal recept

Raguleves túrógombóccal
Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg filézett csirkemell
    • 1 szál sárgarépa
    • 1 szál zöldség
    • fél karalábé
    • egy kisebb fél zeller gumó
    • 1 kis fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 20 dkg túró
    • 3 evőkanál búzadara
    • 2 teáskanál őrölt bors
    • 3 teáskanál tárkony
    • 2 szál zellerlevél
    • 2 teáskanál (olíva)olaj
    • 1 evőkanál kukoricakeményítő
    • 1 tv paprika
    • 1 paradicsom
    • 2 dl főző főzőtejszín

    Elkészítése:

    A csirkemellet kockára vágjuk. A zöldségeket és a hagymákat megtisztítjuk és kockára aprítjuk.

    Az olajat felhevítjük és a hagymát megdinszteljük, majd rádobjuk a csirkemellet sózzuk, borsozzuk és tovább pároljuk. Hozzáadjuk a zöldségeket és a fokhagymát és együtt pároljuk tovább. Megszórjuk tárkonnyal, elkeverjük és 2 l vízzel felöntjük, majd beletesszük a paprikát, paradicsomot, a zeller levelet lassú tűzön készre főzzük.

    Amíg fő a leves elkészítjük a gombócot. A túrót villával összetörjük, belekeverjük a felvert tojást, csipet sót és a búzadarát, majd jól összekeverjük. Vizes kézzel apró gombócokat formázunk és a forrásban lévő levesbe rakjuk. Ha feljönnek a leves tetejére, akkor megfőtt.

    Elkészítjük a habarást. A főzőtejszínben elkeverjük a keményítőt, szedünk ki a leves levéből és elkeverjük a habarással. Gyors mozdulattal a levesbe öntjük, felforraljuk és kész is a leves. Ha kell még megszórjuk tárkonnyal és ízesítjük sóval és borssal.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá