Raguleves túrógombóccal

Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 60 dkg filézett csirkemell
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál zöldség
  • fél karalábé
  • egy kisebb fél zeller gumó
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg túró
  • 3 evőkanál búzadara
  • 2 teáskanál őrölt bors
  • 3 teáskanál tárkony
  • 2 szál zellerlevél
  • 2 teáskanál (olíva)olaj
  • 1 evőkanál kukoricakeményítő
  • 1 tv paprika
  • 1 paradicsom
  • 2 dl főző főzőtejszín

Elkészítése:

A csirkemellet kockára vágjuk. A zöldségeket és a hagymákat megtisztítjuk és kockára aprítjuk.

Az olajat felhevítjük és a hagymát megdinszteljük, majd rádobjuk a csirkemellet sózzuk, borsozzuk és tovább pároljuk. Hozzáadjuk a zöldségeket és a fokhagymát és együtt pároljuk tovább. Megszórjuk tárkonnyal, elkeverjük és 2 l vízzel felöntjük, majd beletesszük a paprikát, paradicsomot, a zeller levelet lassú tűzön készre főzzük.

Amíg fő a leves elkészítjük a gombócot. A túrót villával összetörjük, belekeverjük a felvert tojást, csipet sót és a búzadarát, majd jól összekeverjük. Vizes kézzel apró gombócokat formázunk és a forrásban lévő levesbe rakjuk. Ha feljönnek a leves tetejére, akkor megfőtt.

Elkészítjük a habarást. A főzőtejszínben elkeverjük a keményítőt, szedünk ki a leves levéből és elkeverjük a habarással. Gyors mozdulattal a levesbe öntjük, felforraljuk és kész is a leves. Ha kell még megszórjuk tárkonnyal és ízesítjük sóval és borssal.