Hozzávalók:
Elkészítése:
A csirkemellet kockára vágjuk. A zöldségeket és a hagymákat megtisztítjuk és kockára aprítjuk.
Az olajat felhevítjük és a hagymát megdinszteljük, majd rádobjuk a csirkemellet sózzuk, borsozzuk és tovább pároljuk. Hozzáadjuk a zöldségeket és a fokhagymát és együtt pároljuk tovább. Megszórjuk tárkonnyal, elkeverjük és 2 l vízzel felöntjük, majd beletesszük a paprikát, paradicsomot, a zeller levelet lassú tűzön készre főzzük.
Amíg fő a leves elkészítjük a gombócot. A túrót villával összetörjük, belekeverjük a felvert tojást, csipet sót és a búzadarát, majd jól összekeverjük. Vizes kézzel apró gombócokat formázunk és a forrásban lévő levesbe rakjuk. Ha feljönnek a leves tetejére, akkor megfőtt.
Elkészítjük a habarást. A főzőtejszínben elkeverjük a keményítőt, szedünk ki a leves levéből és elkeverjük a habarással. Gyors mozdulattal a levesbe öntjük, felforraljuk és kész is a leves. Ha kell még megszórjuk tárkonnyal és ízesítjük sóval és borssal.