Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Raguleves recept

Raguleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • csirkeaprólék és/ vagy csirkemáj (tetszőleges mennyiség attól függően, hogy mennyire akarjuk “húsosra”)
    • 2 szál sárgarépa
    • 1 szál fehérrépa
    • fél üveg zöldborsó (persze ha van friss, akkor az is jó)
    • 1 kis fej vöröshagyma
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 kanál liszt
    • 2 húsleveskocka
    • kevés zsír
    • kevés pirospaprika a rántáshoz
    • fűszerek ízlés szerint (sót és delikátot használok átalában hozzá)

    Elkészítése:

    Megfőzzük a csirkeaprólékot és/vagy csirkemájat és a karikára vágott sárgarépát és fehérrépát a húsleveskockákkal együtt tetszőleges mennyiségű vízben.

    Ha hab keletkezik (mint a húslevesnél), akkor azt lekanalazzuk a tetejéről.

    Ha megfőtt, akkor hozzáadjuk a lecsepegetett zöldborsót (ha friss borsónk van, akkor azt is együtt főzzük a többi összetevővel).

    Könnyű rántást készítünk a kis fej vöröshagyma, zsír, kevés liszt és pirospapika felhasználásával. Felengedjük kevés vízzel és felforraljuk. A felforrt levet rászűrjük a levesre és összeforraljuk.

    A tojásból, lisztből és kevés vízből lágy, majnem folyós, nokedli alapanyagot készítünk és beleszaggatjuk a levesbe.

    Mikor megfőttek a nokedlik is, akkor ízlés szerint ízesítjük a levesünket.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá