Hozzávalók:
Elkészítése:
Megfőzzük a csirkeaprólékot és/vagy csirkemájat és a karikára vágott sárgarépát és fehérrépát a húsleveskockákkal együtt tetszőleges mennyiségű vízben.
Ha hab keletkezik (mint a húslevesnél), akkor azt lekanalazzuk a tetejéről.
Ha megfőtt, akkor hozzáadjuk a lecsepegetett zöldborsót (ha friss borsónk van, akkor azt is együtt főzzük a többi összetevővel).
Könnyű rántást készítünk a kis fej vöröshagyma, zsír, kevés liszt és pirospapika felhasználásával. Felengedjük kevés vízzel és felforraljuk. A felforrt levet rászűrjük a levesre és összeforraljuk.
A tojásból, lisztből és kevés vízből lágy, majnem folyós, nokedli alapanyagot készítünk és beleszaggatjuk a levesbe.
Mikor megfőttek a nokedlik is, akkor ízlés szerint ízesítjük a levesünket.