Raguleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Raguleves

Hozzávalók:

  • csirkeaprólék és/ vagy csirkemáj (tetszőleges mennyiség attól függően, hogy mennyire akarjuk “húsosra”)
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • fél üveg zöldborsó (persze ha van friss, akkor az is jó)
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 tojás
  • 4 kanál liszt
  • 2 húsleveskocka
  • kevés zsír
  • kevés pirospaprika a rántáshoz
  • fűszerek ízlés szerint (sót és delikátot használok átalában hozzá)

Elkészítése:

Megfőzzük a csirkeaprólékot és/vagy csirkemájat és a karikára vágott sárgarépát és fehérrépát a húsleveskockákkal együtt tetszőleges mennyiségű vízben.

Ha hab keletkezik (mint a húslevesnél), akkor azt lekanalazzuk a tetejéről.

Ha megfőtt, akkor hozzáadjuk a lecsepegetett zöldborsót (ha friss borsónk van, akkor azt is együtt főzzük a többi összetevővel).

Könnyű rántást készítünk a kis fej vöröshagyma, zsír, kevés liszt és pirospapika felhasználásával. Felengedjük kevés vízzel és felforraljuk. A felforrt levet rászűrjük a levesre és összeforraljuk.

A tojásból, lisztből és kevés vízből lágy, majnem folyós, nokedli alapanyagot készítünk és beleszaggatjuk a levesbe.

Mikor megfőttek a nokedlik is, akkor ízlés szerint ízesítjük a levesünket.