Pulykaragu leves savanyú káposztával recept

Hozzávalók:
- 25-30 dkg pulykamellfilé
- egy tasak mirelit finom főzelék keverék
- 1 petrezselyemgyökér
- 1 szelet zeller
- egy 2 dl-es bögre savanyú káposzta
- 1 evőkanál felkarikázott póréhagyma
- só, bors, csipetnyi őrölt kömény
- egy evőkanál apróra vágott mirelit vargánya
- zöld fűszerek: lestyán,petrezselyemzöld
- 1 evőkanál 12 %-os tejföl vagy görög joghurt
- 1 dl habtejszín
- egy evőkanál olívaolaj + 2 dkg vaj
- egy csapott evőkanál zabpehelyliszt
- egy evőkanál házi ételízesítő vagy zöldségalaplé, illetve húsleves
Elkészítése:
Megpucoljuk a zöldségeket és feldaraboljuk.
A fazékba teszünk egy evőkanál olajat, majd hozzáadjuk a vajat, beleöntjük a póréhagymát, a feldarabolt petrezselyemgyökeret, a zellert és egy kicsit megdinszteljük (1-2 perc), majd hozzáadjuk a felkockázott pulykamellfilét és fehéredésig dinszteljük, közben pedig ízesítjük sóval, borssal, köménnyel, petrezselyemzölddel, ételízesítővel és apróra vágott lestyánlevéllel.
Felengedjük hideg vízzel,nbeletesszük a feldarabolt vargányát, a felaprózott savanyú káposztát és alacsony lángon elkezdjük főzni.
Kb 10 percnyi főzés után hozzáadjuk a mirelit zöldséget és készre főzzük.
A tejfölt, a liszttel csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a tejszínt és elkeverjük, utána két merőkanál levessel hígítjuk (fontos a hőkiegyenlítés, hogy ne legyen csomós a levesünk), majd folyamatos kavarás közben beleöntjük a levesbe.
Jól kiforraljuk, majd elzárjuk alatta a lángot. Megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel és ha szükség még utánízesítünk.
Forrón tálaljuk.
Tálaláskor adhatunk hozzá joghurtot vagy tejfölt.
Tipp:
Egy finom laktató “téli ” levest hoztam:-) Szeretem a szezonnak megfelelő zöldségeket használni, így pld. télen a savanyú káposztát, nyáron persze nem kerül bele:-).
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelttészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »