Pulykaragu leves savanyú káposztával

Hozzávalók 6 fő részére

Hozzávalók:

  • 25-30 dkg pulykamellfilé
  • egy tasak mirelit finom főzelék keverék
  • 1 petrezselyemgyökér
  • 1 szelet zeller
  • egy 2 dl-es bögre savanyú káposzta
  • 1 evőkanál felkarikázott póréhagyma
  • só, bors, csipetnyi őrölt kömény
  • egy evőkanál apróra vágott mirelit vargánya
  • zöld fűszerek: lestyán,petrezselyemzöld
  • 1 evőkanál 12 %-os tejföl vagy görög joghurt
  • 1 dl habtejszín
  • egy evőkanál olívaolaj + 2 dkg vaj
  • egy csapott evőkanál zabpehelyliszt
  • egy evőkanál házi ételízesítő vagy zöldségalaplé, illetve húsleves