Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Paradicsomos burgonyaleves debreceni kolbásszal recept

Paradicsomos burgonyaleves debreceni kolbásszal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 20 dkg debreceni kolbász
    • 1 kg burgonya
    • 2 sárgarépa
    • 1 fehérrépa
    • 1 zellerlevél
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 5-6 paradicsom
    • 2 sárga paprika
    • őrölt bors ízlés szerint
    • ételízesítő ízlés szerint
    • só ízlés szerint
    • 1 tk darált, házi paprikakrém

    Rántáshoz:

    • 1 ek zsír
    • 2 ek finomliszt
    • 1 csokor vágott petrezselyemzöld
    • 1 tk pirospaprika

    Levesbetét:

    • 5 dkg csigatészta

    Elkészítése:

    A zöldségeket megpucoljuk, megmossuk, karikákra vágjuk, a burgonyát kockákra.
    Fél liter vízben felteszem főni a sárga- és a fehérrépát, valamint a hagymákat.

    Rászórom a fűszereket, és a paprikakrémet is hozzá adom. Félpuhára főzöm.
    A hagymákat kidobom a levesből.

    Ezután felöntöm kellő mennyiségű vízzel. Amikor felforrt, beleteszem a burgonyát, a félbe vágott paradicsomot, a paprikát és a debreceni kolbászkarikákat.

    Amikor megpuhult, a felolvasztott zsírra teszem a finomra vágott petrezselyemzöldet. Kissé áthevítem, rászórom a lisztet, és zsemle színű rántást készítek.

    Lehúzom a tűzről, megszórom pirospaprikával, felöntöm vízzel, és csomómentesre keverem. Beleöntöm a levesbe, jól elkeverem, majd felforralom.

    A csigatésztát beleteszem, amikor megpuhult a tészta, kész a levesünk.

    A paradicsomos burgonyaleves debreceni kolbásszal kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 52 kcal
    Fehérje: 2 g
    Szénhidrát: 7 g
    Zsír: 2 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá