Hozzávalók:
Rántáshoz:
Levesbetét:
Elkészítése:
A zöldségeket megpucoljuk, megmossuk, karikákra vágjuk, a burgonyát kockákra.
Fél liter vízben felteszem főni a sárga- és a fehérrépát, valamint a hagymákat.
Rászórom a fűszereket, és a paprikakrémet is hozzá adom. Félpuhára főzöm.
A hagymákat kidobom a levesből.
Ezután felöntöm kellő mennyiségű vízzel. Amikor felforrt, beleteszem a burgonyát, a félbe vágott paradicsomot, a paprikát és a debreceni kolbászkarikákat.
Amikor megpuhult, a felolvasztott zsírra teszem a finomra vágott petrezselyemzöldet. Kissé áthevítem, rászórom a lisztet, és zsemle színű rántást készítek.
Lehúzom a tűzről, megszórom pirospaprikával, felöntöm vízzel, és csomómentesre keverem. Beleöntöm a levesbe, jól elkeverem, majd felforralom.
A csigatésztát beleteszem, amikor megpuhult a tészta, kész a levesünk.