Paradicsomos burgonyaleves debreceni kolbásszal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 20 dkg debreceni kolbász
  • 1 kg burgonya
  • 2 sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • 1 zellerlevél
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5-6 paradicsom
  • 2 sárga paprika
  • őrölt bors ízlés szerint
  • ételízesítő ízlés szerint
  • só ízlés szerint
  • 1 tk darált, házi paprikakrém

Rántáshoz:

  • 1 ek zsír
  • 2 ek finomliszt
  • 1 csokor vágott petrezselyemzöld
  • 1 tk pirospaprika

Levesbetét:

  • 5 dkg csigatészta

Elkészítése:

A zöldségeket megpucoljuk, megmossuk, karikákra vágjuk, a burgonyát kockákra.
Fél liter vízben felteszem főni a sárga- és a fehérrépát, valamint a hagymákat.

Rászórom a fűszereket, és a paprikakrémet is hozzá adom. Félpuhára főzöm.
A hagymákat kidobom a levesből.

Ezután felöntöm kellő mennyiségű vízzel. Amikor felforrt, beleteszem a burgonyát, a félbe vágott paradicsomot, a paprikát és a debreceni kolbászkarikákat.

Amikor megpuhult, a felolvasztott zsírra teszem a finomra vágott petrezselyemzöldet. Kissé áthevítem, rászórom a lisztet, és zsemle színű rántást készítek.

Lehúzom a tűzről, megszórom pirospaprikával, felöntöm vízzel, és csomómentesre keverem. Beleöntöm a levesbe, jól elkeverem, majd felforralom.

A csigatésztát beleteszem, amikor megpuhult a tészta, kész a levesünk.