Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Palóc leves recept

Palóc leves
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg csont nélküli sertéshús (eredetileg birka húsból készül aki teheti próbálja ki)
    • kb 40 dkg zöldbab
    • 2 szál sárgarépa
    • 2 szál petrezselyemgyökér
    • 4 rózsányi karfiol
    • 1 fej vöröshagyma
    • kevés kelkáposzta
    • 1- 1 paradicsom, paprika vagy lecsó
    • 1 doboz tejföl
    • 1 – 2 ek liszt
    • 1 köteg aprított kapor
    • 1 ek pirospaprika
    • őrölt köménymag
    • bors,só
    • ételízesítő
    • kevés ecet

    Elkészítése:

    Kb 1 evőkanál zsíron üvegesre pirítjuk a felvágott vöröshagymát, a paprikát és a paradicsomot.

    Ráöntjük a felkockázott sertéshúst, fehéredésig pirítjuk, megszórjuk pirospaprikával, elkeverjük és felöntjük vízzel.

    Ha felforrt fűszerezzük.

    Mikor már puhul a hús, beletesszük a zöldségeket is, puhára főzzük.

    A végén a tejfölből, lisztből habarást készítünk és belekeverjük a felaprított kaprot is.

    Behabarjuk a levest, elzárjuk a tüzet alatta és ecettel ízesítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá