Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Palóc leves recept

Palóc leves
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat


  • Hozzávalók:

    • 50 dkg csont nélküli sertéshús (eredetileg birka húsból készül aki teheti próbálja ki)
    • kb 40 dkg zöldbab
    • 2 szál sárgarépa
    • 2 szál petrezselyemgyökér
    • 4 rózsányi karfiol
    • 1 fej vöröshagyma
    • kevés kelkáposzta
    • 1- 1 paradicsom, paprika vagy lecsó
    • 1 doboz tejföl
    • 1 – 2 ek liszt
    • 1 köteg aprított kapor
    • 1 ek pirospaprika
    • őrölt köménymag
    • bors,só
    • ételízesítő
    • kevés ecet

    Elkészítése:
    Kb 1 evőkanál zsíron üvegesre pirítjuk a felvágott vöröshagymát, paprikát,paradicsomot.Ráöntjük a felkockázott sertéshúst,fehéredésig pirítjuk,megszórjuk pirospaprikával,elkeverjük és felöntjük vízzel. Ha felforrt fűszerezzük. Mikor már puhul a hús beletesszük a zöldségeket is,puhára főzzük.A végén a tejfölből,lisztből habarást készítünk,belekeverjük a felaprított kaprot is. Behabarjuk a levest,elzárjuk a tüzet alatta és ecettel ízesítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek