Palóc leves

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Palóc leves

Hozzávalók:

  • 50 dkg csont nélküli sertéshús (eredetileg birka húsból készül aki teheti próbálja ki)
  • kb 40 dkg zöldbab
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál petrezselyemgyökér
  • 4 rózsányi karfiol
  • 1 fej vöröshagyma
  • kevés kelkáposzta
  • 1- 1 paradicsom, paprika vagy lecsó
  • 1 doboz tejföl
  • 1 – 2 ek liszt
  • 1 köteg aprított kapor
  • 1 ek pirospaprika
  • őrölt köménymag
  • bors,só
  • ételízesítő
  • kevés ecet

Elkészítése:

Kb 1 evőkanál zsíron üvegesre pirítjuk a felvágott vöröshagymát, a paprikát és a paradicsomot.

Ráöntjük a felkockázott sertéshúst, fehéredésig pirítjuk, megszórjuk pirospaprikával, elkeverjük és felöntjük vízzel.

Ha felforrt fűszerezzük.

Mikor már puhul a hús, beletesszük a zöldségeket is, puhára főzzük.

A végén a tejfölből, lisztből habarást készítünk és belekeverjük a felaprított kaprot is.

Behabarjuk a levest, elzárjuk a tüzet alatta és ecettel ízesítjük.