Padlizsánkrémleves sajt chipsszel recept

Hozzávalók:
- 1 nagyobb padlizsán
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 szál sárgarépa
- 1 piroshúsú paprika
- 1 burgonya
- só,bors
- petrezselyemzöld apróra vágva
- 2 ek olívaolaj
- 1 liter húsleves alaplé
- 1,5 dl főzőtejszín
- 1 tk étkezési keményítő
- 1 dl víz
Chipshez:
- reszelt sajt (nálam permezán)
Elkészítése:
A padlizsánt kockára vágjuk, besózzuk, majd hagyjuk 1/2 órát a sóban, majd leöblítjük, kinyomkodjuk belőle a vizet.
Egy fazékban olajat hevítünk. Megfonnyasztjuk a felforrósított olajban a felaprózott hagymát és az áttört fokhagymát, rádobjuk a padlizsánt, a felaprított zöldségeket, majd felöntjük a húslevessel és puhára főzzük.
Botmixerrel pürésítjük, hozzáadjuk a vízben elkevert étkezési keményítőt és a tejszínt. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és további 2 percig forraljuk.
A chipshez egy tepsit elkőkészítünk, kis halmokban rászórjuk a sajtot, majd forró sütőben összesütjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
A kész, forró levest a sajt chipsszel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »