Padlizsánkrémleves sajt chipsszel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb padlizsán
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 piroshúsú paprika
  • 1 burgonya
  • só,bors
  • petrezselyemzöld apróra vágva
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 liter húsleves alaplé
  • 1,5 dl főzőtejszín
  • 1 tk étkezési keményítő
  • 1 dl víz

Chipshez:

  • reszelt sajt (nálam permezán)

Elkészítése:

A padlizsánt kockára vágjuk, besózzuk, majd hagyjuk 1/2 órát a sóban, majd leöblítjük, kinyomkodjuk belőle a vizet.

Egy fazékban olajat hevítünk. Megfonnyasztjuk a felforrósított olajban a felaprózott hagymát és az áttört fokhagymát, rádobjuk a padlizsánt, a felaprított zöldségeket, majd felöntjük a húslevessel és puhára főzzük.

Botmixerrel pürésítjük, hozzáadjuk a vízben elkevert étkezési keményítőt és a tejszínt. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és további 2 percig forraljuk.

A chipshez egy tepsit elkőkészítünk, kis halmokban rászórjuk a sajtot, majd forró sütőben összesütjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

A kész, forró levest a sajt chipsszel tálaljuk.