Olasz bableves recept
Hozzávalók:
- 50 dkg zöldbab
- 50 dkg fehérbab
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál olívaolaj
- fél csokor bazsalikom
- 1 liter paradicsomlé
- 2 evőkanál liszt
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 fej vöröshagyma
- 1 cikk zeller vagy zöldje
- 1 evőkanál olaj
- só, bors
Elkészítése:
A fehérbabot előző este beáztatjuk, majd enyhén sós vízben megfőzzük.
A lisztet a felhevített olajon megpirítjuk, szórunk rá kevés paprikát, megkeverjük, hogy a paprika ne égjen oda és felengedjük paradicsomlével.
Sózzuk, borsozzuk, belefőzünk egy fej vöröshagymát, egy cikk zellert vagy néhány levél zellerzöldet.
A zöldbab mindkét végét levágjuk, szálát lehúzzuk, megmossuk és hosszú darabokra aprítjuk. A héjától megtisztított fokhagymát felaprítjuk és forró olajban megfuttatjuk, majd beleforgatjuk a kétféle babot és a száráról lecsipkedett, megmosott bazsalikomleveleket.
Felengedjük a paradicsomlevessel, ha kell, utánízesítjük és takaréklángon addig főzzük, míg a zöldbab meg nem puhul.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »










