Olasz bableves recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 50 dkg zöldbab
- 50 dkg fehérbab
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál olívaolaj
- fél csokor bazsalikom
- 1 liter paradicsomlé
- 2 evőkanál liszt
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 fej vöröshagyma
- 1 cikk zeller vagy zöldje
- 1 evőkanál olaj
- só, bors
Elkészítése:
A fehérbabot előző este beáztatjuk, majd enyhén sós vízben megfőzzük.
A lisztet a felhevített olajon megpirítjuk, szórunk rá kevés paprikát, megkeverjük, hogy a paprika ne égjen oda és felengedjük paradicsomlével.
Sózzuk, borsozzuk, belefőzünk egy fej vöröshagymát, egy cikk zellert vagy néhány levél zellerzöldet.
A zöldbab mindkét végét levágjuk, szálát lehúzzuk, megmossuk és hosszú darabokra aprítjuk. A héjától megtisztított fokhagymát felaprítjuk és forró olajban megfuttatjuk, majd beleforgatjuk a kétféle babot és a száráról lecsipkedett, megmosott bazsalikomleveleket.
Felengedjük a paradicsomlevessel, ha kell, utánízesítjük és takaréklángon addig főzzük, míg a zöldbab meg nem puhul.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.