Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mustáros-kolbászos lencseleves recept

Mustáros-kolbászos lencseleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg lencse
    • 2 db sárgarépa
    • 1 db petrezselyemgyökér
    • 1/4 zeller
    • 1 db vöröshagyma
    • 10 dkg füstölt kolbász
    • 4-5 db debreceni
    • 1 ek magos dijoni mustár
    • 1 ek liszt
    • 1 tk pirospaprika
    • 2 db babérlevél
    • 1 ek olaj
    • 2 l víz

    Elkészítése:

    A lencsét válogassuk át, majd öntsük fel hideg vízzel, és hagyjuk kb. egy órát állni. Ezután szűrjük le, és csepegtessük le.

    A zöldségeket pucoljuk meg, majd ízlés szerint daraboljuk fel. (én vékonyan felkarikáztam)

    A füstölt kolbászt és a debrecenit, vágjuk félbe, majd szeleteljük fel.

    A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra.

    Az olajat hevítsük fel, adjuk hozzá a vöröshagymát, és pároljuk üvegesre, majd adjuk hozzá a feldarabolt füstölt kolbászt és pirítsuk pár percig.

    Ezután adjuk hozzá a feldarabolt zöldségeket és pároljuk pár percig. Szórjuk meg a liszttel és a pirospaprikával, keverjük alaposan össze, majd öntsük fel a vízzel, sózzuk, adjuk hozzá a babérlevelet, és főzzük félpuhára a zöldségeket.

    Amikor a zöldségek már félpuhára főttek, adjuk hozzá a lencsét, a magos mustárt, és a feldarabolt debrecenit, majd főzzük a levest készre. (ha szükséges ízesítsünk utána)

    Tálaláskor szedjük a levest tányérba, majd úgy kínáljuk. Ízlés szerint egy szelet friss kenyeret is kínálhatunk hozzá.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá