Mustáros-kolbászos lencseleves recept
Hozzávalók:
- 25 dkg lencse
- 2 db sárgarépa
- 1 db petrezselyemgyökér
- 1/4 zeller
- 1 db vöröshagyma
- 10 dkg füstölt kolbász
- 4-5 db debreceni
- 1 ek magos dijoni mustár
- 1 ek liszt
- 1 tk pirospaprika
- 2 db babérlevél
- só
- 1 ek olaj
- 2 l víz
Elkészítése:
A lencsét válogassuk át, majd öntsük fel hideg vízzel, és hagyjuk kb. egy órát állni. Ezután szűrjük le, és csepegtessük le.
A zöldségeket pucoljuk meg, majd ízlés szerint daraboljuk fel. (én vékonyan felkarikáztam)
A füstölt kolbászt és a debrecenit, vágjuk félbe, majd szeleteljük fel.
A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra.
Az olajat hevítsük fel, adjuk hozzá a vöröshagymát, és pároljuk üvegesre, majd adjuk hozzá a feldarabolt füstölt kolbászt és pirítsuk pár percig.
Ezután adjuk hozzá a feldarabolt zöldségeket és pároljuk pár percig. Szórjuk meg a liszttel és a pirospaprikával, keverjük alaposan össze, majd öntsük fel a vízzel, sózzuk, adjuk hozzá a babérlevelet, és főzzük félpuhára a zöldségeket.
Amikor a zöldségek már félpuhára főttek, adjuk hozzá a lencsét, a magos mustárt, és a feldarabolt debrecenit, majd főzzük a levest készre. (ha szükséges ízesítsünk utána)
Tálaláskor szedjük a levest tányérba, majd úgy kínáljuk. Ízlés szerint egy szelet friss kenyeret is kínálhatunk hozzá.