Mustáros-kolbászos lencseleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Mustáros-kolbászos lencseleves

Hozzávalók:

  • 25 dkg lencse
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db petrezselyemgyökér
  • 1/4 zeller
  • 1 db vöröshagyma
  • 10 dkg füstölt kolbász
  • 4-5 db debreceni
  • 1 ek magos dijoni mustár
  • 1 ek liszt
  • 1 tk pirospaprika
  • 2 db babérlevél
  • 1 ek olaj
  • 2 l víz

Elkészítése:

A lencsét válogassuk át, majd öntsük fel hideg vízzel, és hagyjuk kb. egy órát állni. Ezután szűrjük le, és csepegtessük le.

A zöldségeket pucoljuk meg, majd ízlés szerint daraboljuk fel. (én vékonyan felkarikáztam)

A füstölt kolbászt és a debrecenit, vágjuk félbe, majd szeleteljük fel.

A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra.

Az olajat hevítsük fel, adjuk hozzá a vöröshagymát, és pároljuk üvegesre, majd adjuk hozzá a feldarabolt füstölt kolbászt és pirítsuk pár percig.

Ezután adjuk hozzá a feldarabolt zöldségeket és pároljuk pár percig. Szórjuk meg a liszttel és a pirospaprikával, keverjük alaposan össze, majd öntsük fel a vízzel, sózzuk, adjuk hozzá a babérlevelet, és főzzük félpuhára a zöldségeket.

Amikor a zöldségek már félpuhára főttek, adjuk hozzá a lencsét, a magos mustárt, és a feldarabolt debrecenit, majd főzzük a levest készre. (ha szükséges ízesítsünk utána)

Tálaláskor szedjük a levest tányérba, majd úgy kínáljuk. Ízlés szerint egy szelet friss kenyeret is kínálhatunk hozzá.