Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mogyoróvajas ramen recept

Mogyoróvajas ramen
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
  • Hozzávalók:

    • 1 csomag ramen tészta (előfőzött)
    • 2 darab bordáskel
    • 2 szál újhagyma
    • 250 g gomba (felezve)
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 evőkanál gyömbér
    • 2 evőkanál vörös curry paszta
    • 3 evőkanál szójaszósz
    • 2 evőkanál halszósz
    • 800 ml csirke alaplé
    • 400 ml kókusztej
    • 3 evőkanál mogyoróvaj
    • 1 evőkanál méz
    • 3 evőkanál olaj (ha van, akkor szezámolaj)

    Elkészítése:

    Melegítsünk fel olajat egy nagy edényben és pirítsuk rajta rövid ideig a felkarikázott újhagymát, zúzott fokhagymát és az apróra vágott gyömbért.

    Ezután adjuk hozzá a currypasztát, majd pirítsuk tovább 1 percig, végül öntsük fel az alaplével és kókusztejjel. Ezután keverjük hozzá a szójaszószt, a halszószt, a mogyoróvajat és a mézet. Fedjük le és főzzük alacsony lángon kb 10 percig.

    Adjuk hozzá a felezett vagy negyedelt gombát és a leveleire szedett kelt, majd főzzük kb 2 percig. Végül tegyük hozzá a tésztát és főzzük további 2 percig.

    Tálaláskor merjük a leves levét egy tányérba, majd tegyük bele a tésztát, a gombát és a kelt. Szórjuk meg aprított újhagymával, adjunk hozzá főtt, félbevágott tojást, majd szórjuk meg szezámmaggal és chilivel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá

  • Ajánlott cikkek