Mogyoróvajas ramen recept
Hozzávalók:
- 1 csomag ramen tészta (előfőzött)
- 2 darab bordáskel
- 2 szál újhagyma
- 250 g gomba (felezve)
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál gyömbér
- 2 evőkanál vörös curry paszta
- 3 evőkanál szójaszósz
- 2 evőkanál halszósz
- 800 ml csirke alaplé
- 400 ml kókusztej
- 3 evőkanál mogyoróvaj
- 1 evőkanál méz
- 3 evőkanál olaj (ha van, akkor szezámolaj)
Elkészítése:
Melegítsünk fel olajat egy nagy edényben és pirítsuk rajta rövid ideig a felkarikázott újhagymát, zúzott fokhagymát és az apróra vágott gyömbért.
Ezután adjuk hozzá a currypasztát, majd pirítsuk tovább 1 percig, végül öntsük fel az alaplével és kókusztejjel. Ezután keverjük hozzá a szójaszószt, a halszószt, a mogyoróvajat és a mézet. Fedjük le és főzzük alacsony lángon kb 10 percig.
Adjuk hozzá a felezett vagy negyedelt gombát és a leveleire szedett kelt, majd főzzük kb 2 percig. Végül tegyük hozzá a tésztát és főzzük további 2 percig.
Tálaláskor merjük a leves levét egy tányérba, majd tegyük bele a tésztát, a gombát és a kelt. Szórjuk meg aprított újhagymával, adjunk hozzá főtt, félbevágott tojást, majd szórjuk meg szezámmaggal és chilivel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »









