Mogyoróvajas ramen

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Mogyoróvajas ramen

Hozzávalók:

  • 1 csomag ramen tészta (előfőzött)
  • 2 darab bordáskel
  • 2 szál újhagyma
  • 250 g gomba (felezve)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál gyömbér
  • 2 evőkanál vörös curry paszta
  • 3 evőkanál szójaszósz
  • 2 evőkanál halszósz
  • 800 ml csirke alaplé
  • 400 ml kókusztej
  • 3 evőkanál mogyoróvaj
  • 1 evőkanál méz
  • 3 evőkanál olaj (ha van, akkor szezámolaj)

Elkészítése:

Melegítsünk fel olajat egy nagy edényben és pirítsuk rajta rövid ideig a felkarikázott újhagymát, zúzott fokhagymát és az apróra vágott gyömbért.

Ezután adjuk hozzá a currypasztát, majd pirítsuk tovább 1 percig, végül öntsük fel az alaplével és kókusztejjel. Ezután keverjük hozzá a szójaszószt, a halszószt, a mogyoróvajat és a mézet. Fedjük le és főzzük alacsony lángon kb 10 percig.

Adjuk hozzá a felezett vagy negyedelt gombát és a leveleire szedett kelt, majd főzzük kb 2 percig. Végül tegyük hozzá a tésztát és főzzük további 2 percig.

Tálaláskor merjük a leves levét egy tányérba, majd tegyük bele a tésztát, a gombát és a kelt. Szórjuk meg aprított újhagymával, adjunk hozzá főtt, félbevágott tojást, majd szórjuk meg szezámmaggal és chilivel.