Meggyleves recept

Hozzávalók:
- 1 üveg magozott meggy (350 g)
- 1 rúd fahéj
- 1 tk szegfűszeg
- 2 karika citrom vagy lime
- 4 ek tejföl
- 1 zacskó vaníliás pudingpor
- ízlés szerint cukor
Elkészítése:
A meggy befőttet egy edénybe öntöm, felöntöm kétszeres mennyiségű vízzel, ami ellepi és beleteszem a fűszereket, citromot és ízlés szerint cukrot, majd felforralom.
A pudingport egy tálban elkeverem a tejföllel. Hozzáadok a forró levesléből néhány kanállal és csomómentesen elkeverem. Ezzel sűrítem be a levest, majd lehűtöm.
A tetejére tehetünk tejszínhabot. Mandulát pirítottam mellé és menta levéllel díszítettem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »