Meggyleves recept

Hozzávalók:
- 1 üveg magozott meggy (350 g)
- 1 rúd fahéj
- 1 tk szegfűszeg
- 2 karika citrom vagy lime
- 4 ek tejföl
- 1 zacskó vaníliás pudingpor
- ízlés szerint cukor
Elkészítése:
A meggy befőttet egy edénybe öntöm, felöntöm kétszeres mennyiségű vízzel, ami ellepi és beleteszem a fűszereket, citromot és ízlés szerint cukrot, majd felforralom.
A pudingport egy tálban elkeverem a tejföllel. Hozzáadok a forró levesléből néhány kanállal és csomómentesen elkeverem. Ezzel sűrítem be a levest, majd lehűtöm.
A tetejére tehetünk tejszínhabot. Mandulát pirítottam mellé és menta levéllel díszítettem.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »