Meggyleves recept
Hozzávalók:
- 1 üveg magozott meggy (350 g)
- 1 rúd fahéj
- 1 tk szegfűszeg
- 2 karika citrom vagy lime
- 4 ek tejföl
- 1 zacskó vaníliás pudingpor
- ízlés szerint cukor
Elkészítése:
A meggy befőttet egy edénybe öntöm, felöntöm kétszeres mennyiségű vízzel, ami ellepi és beleteszem a fűszereket, citromot és ízlés szerint cukrot, majd felforralom.
A pudingport egy tálban elkeverem a tejföllel. Hozzáadok a forró levesléből néhány kanállal és csomómentesen elkeverem. Ezzel sűrítem be a levest, majd lehűtöm.
A tetejére tehetünk tejszínhabot. Mandulát pirítottam mellé és menta levéllel díszítettem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »










