Meggyleves recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 üveg magozott meggy (350 g)
- 1 rúd fahéj
- 1 tk szegfűszeg
- 2 karika citrom vagy lime
- 4 ek tejföl
- 1 zacskó vaníliás pudingpor
- ízlés szerint cukor
Elkészítése:
A meggy befőttet egy edénybe öntöm, felöntöm kétszeres mennyiségű vízzel, ami ellepi és beleteszem a fűszereket, citromot és ízlés szerint cukrot, majd felforralom.
A pudingport egy tálban elkeverem a tejföllel. Hozzáadok a forró levesléből néhány kanállal és csomómentesen elkeverem. Ezzel sűrítem be a levest, majd lehűtöm.
A tetejére tehetünk tejszínhabot. Mandulát pirítottam mellé és menta levéllel díszítettem.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.