Meggyleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 üveg magozott meggy (350 g)
  • 1 rúd fahéj
  • 1 tk szegfűszeg
  • 2 karika citrom vagy lime
  • 4 ek tejföl
  • 1 zacskó vaníliás pudingpor
  • ízlés szerint cukor

Elkészítése:

A meggy befőttet egy edénybe öntöm, felöntöm kétszeres mennyiségű vízzel, ami ellepi és beleteszem a fűszereket, citromot és ízlés szerint cukrot, majd felforralom.

A pudingport egy tálban elkeverem a tejföllel. Hozzáadok a forró levesléből néhány kanállal és csomómentesen elkeverem. Ezzel sűrítem be a levest, majd lehűtöm.

A tetejére tehetünk tejszínhabot. Mandulát pirítottam mellé és menta levéllel díszítettem.