Marosvásárhelyi salátaleves recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A vizet felforralom, majd beleteszem a sót, az aprított fokhagymát és az olívaolajat és a nagyobb darabokra tépkedett saláta.
A lisztet csomómentesen elkeverem a tejjel, majd folyamatos keverés mellett a levesbe öntöm.
Ha újra forr a leves, akkor óvatosan beleteszem a feltört tojásokat egyenként és néhány percig hagyom főni.
A harmadik tojásfehérjét is beleteszem, míg a sárgáját egy kevés tejjel simára keverem, majd óvatosan, állandó keverés mellett a leveshez adom 1-2 percig alatt besűírtem vele azt.
Ha kissé kihűlt beleteszem az ecetet. Kóstolás után újraízesítem, ha szükséges.
Tipp:
Tálalhatom pirított kockára vágott kolozsvári szalonnával vagy ízesíthetem kaporral vagy a főtt tojásokat mellőzve 1-2 tojásból készült rántottacsíkokkal is tálalhatom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »