Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Marosvásárhelyi salátaleves recept

Marosvásárhelyi salátaleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 4 bögre salátalevél vagy 1 közepes fej saláta
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 1 ek olívaolaj
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 púpozott ek finomliszt
    • 2 dl tej
    • 1,5 l víz
    • 1 ek almaecet

    Elkészítése:

    A vizet felforralom, majd beleteszem a sót, az aprított fokhagymát és az olívaolajat és a nagyobb darabokra tépkedett saláta.

    A lisztet csomómentesen elkeverem a tejjel, majd folyamatos keverés mellett a levesbe öntöm.

    Ha újra forr a leves, akkor óvatosan beleteszem a feltört tojásokat egyenként és néhány percig hagyom főni.

    A harmadik tojásfehérjét is beleteszem, míg a sárgáját egy kevés tejjel simára keverem, majd óvatosan, állandó keverés mellett a leveshez adom 1-2 percig alatt besűírtem vele azt.

    Ha kissé kihűlt beleteszem az ecetet. Kóstolás után újraízesítem, ha szükséges.

    Tipp:

    Tálalhatom pirított kockára vágott kolozsvári szalonnával vagy ízesíthetem kaporral vagy a főtt tojásokat mellőzve 1-2 tojásból készült rántottacsíkokkal is tálalhatom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá