Marosvásárhelyi salátaleves recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A vizet felforralom, majd beleteszem a sót, az aprított fokhagymát és az olívaolajat és a nagyobb darabokra tépkedett saláta.
A lisztet csomómentesen elkeverem a tejjel, majd folyamatos keverés mellett a levesbe öntöm.
Ha újra forr a leves, akkor óvatosan beleteszem a feltört tojásokat egyenként és néhány percig hagyom főni.
A harmadik tojásfehérjét is beleteszem, míg a sárgáját egy kevés tejjel simára keverem, majd óvatosan, állandó keverés mellett a leveshez adom 1-2 percig alatt besűírtem vele azt.
Ha kissé kihűlt beleteszem az ecetet. Kóstolás után újraízesítem, ha szükséges.
Tipp:
Tálalhatom pirított kockára vágott kolozsvári szalonnával vagy ízesíthetem kaporral vagy a főtt tojásokat mellőzve 1-2 tojásból készült rántottacsíkokkal is tálalhatom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »