Marosvásárhelyi salátaleves recept
Ők is elkészítették
Elkészítése:
A vizet felforralom, majd beleteszem a sót, az aprított fokhagymát és az olívaolajat és a nagyobb darabokra tépkedett saláta.
A lisztet csomómentesen elkeverem a tejjel, majd folyamatos keverés mellett a levesbe öntöm.
Ha újra forr a leves, akkor óvatosan beleteszem a feltört tojásokat egyenként és néhány percig hagyom főni.
A harmadik tojásfehérjét is beleteszem, míg a sárgáját egy kevés tejjel simára keverem, majd óvatosan, állandó keverés mellett a leveshez adom 1-2 percig alatt besűírtem vele azt.
Ha kissé kihűlt beleteszem az ecetet. Kóstolás után újraízesítem, ha szükséges.
Tipp:
Tálalhatom pirított kockára vágott kolozsvári szalonnával vagy ízesíthetem kaporral vagy a főtt tojásokat mellőzve 1-2 tojásból készült rántottacsíkokkal is tálalhatom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









