Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Magyaros tarhonyaleves recept

Magyaros tarhonyaleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 4 közepes szál sárgarépa
    • 3 kisebb petrezselyem
    • 1 kisebb karalábé
    • 6 kis darab krumpli
    • 1 közepes fej vöröshagyma
    • 1 kisebb sárga paprika
    • 1 kis csokor friss petrezselyemlevél
    • 3 ek olaj
    • 1 kk só
    • 1 nagy csipet bors
    • 1 csapott tk őrölt pirospaprika
    • 1 ek házi darált paprika
    • 1 kk házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)
    • 10 dkg tarhonya tészta

    Elkészítése:

    Minden zöldséget alaposan megtisztítunk. A vöröshagymát apró kockára, a sárgarépát, a petrezselymet karikára vágjuk, a krumplit és a karalábét kisebb darabokra vágjuk. A vöröshagymát a felforrósított olajon üvegesre pároljuk, majd rászórjuk a tarhonyát és együtt pirítjuk egy keveset, majd hozzáadjuk a répát, zöldséget, karalábét és átforgatjuk.

    Felengedjük kb. 2,5-3 liter vízzel (attól függően, hogy mennyire sűrű levest szeretnénk). Ízesítjük sóval, borssal, őrölt és darált pirospaprikával, házi ételízesítővel (esetleg leveskockával).

    A petrezselyemlevelet a kicsumázott paprikába tömködjük és levesbe rakjuk. Fedő alatt addig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak, majd a krumplit is hozzáadva utóbbi puhaságáig főzzük.

    Melegen kínáljuk.

    Tipp:

    Ez egy egyszerű, sok zöldséges, reszelt tarhonya leves.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá