Magyaros tarhonyaleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók:

  • 4 közepes szál sárgarépa
  • 3 kisebb petrezselyem
  • 1 kisebb karalábé
  • 6 kis darab krumpli
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 kisebb sárga paprika
  • 1 kis csokor friss petrezselyemlevél
  • 3 ek olaj
  • 1 kk só
  • 1 nagy csipet bors
  • 1 csapott tk őrölt pirospaprika
  • 1 ek házi darált paprika
  • 1 kk házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)
  • 10 dkg tarhonya tészta

Elkészítése:

Minden zöldséget alaposan megtisztítunk. A vöröshagymát apró kockára, a sárgarépát, a petrezselymet karikára vágjuk, a krumplit és a karalábét kisebb darabokra vágjuk. A vöröshagymát a felforrósított olajon üvegesre pároljuk, majd rászórjuk a tarhonyát és együtt pirítjuk egy keveset, majd hozzáadjuk a répát, zöldséget, karalábét és átforgatjuk.

Felengedjük kb. 2,5-3 liter vízzel (attól függően, hogy mennyire sűrű levest szeretnénk). Ízesítjük sóval, borssal, őrölt és darált pirospaprikával, házi ételízesítővel (esetleg leveskockával).

A petrezselyemlevelet a kicsumázott paprikába tömködjük és levesbe rakjuk. Fedő alatt addig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak, majd a krumplit is hozzáadva utóbbi puhaságáig főzzük.

Melegen kínáljuk.

Tipp:

Ez egy egyszerű, sok zöldséges, reszelt tarhonya leves.