Magyaros sütőtök krémleves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 4 burgonya
- 4 sárgarépa
- 2 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2-3 leveskocka
- só, bors, pirospaprika
- majoránna
- 250 g sült sütőtök
- 100 g kolbász
- tejföl
Elkészítése:
A sütőtököt félbevágjuk, kimagozzuk, feldaraboljuk, majd megsütjük (kb 30 perc alatt).
Amíg sül a tök, a hagymákat kevés olajon megpirítjuk, majd a megpucolt és felkarikázott répákat hozzáadjuk és együtt pirítjuk tovább.
Ezután megszórjuk pirospaprikával, felöntjük vízzel és hozzáadjuk a pucolt, darabolt krumplikat is, fűszerezzük, majd puhára főzzük a zöldségeket (kb 30 perc).
Ha megpuhult a zöldség, hozzáadjuk a megsült sütőtököt és botmixerrel pépesítjük a levest.
Megkóstoljuk és ha kell utána fűszerezünk.
A kolbászt felkarikázzuk és egy serpenyőben megpirítjuk. A levest tejföllel, pirított kolbászkarikákkal, felaprított friss petrezselyemmel tálaljuk.
Tipp:
A fiamnak, aki egyébként nem szereti a sütőtököt, így elkészítve nagyon ízlett.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »