Magyaros sütőtök krémleves recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 4 burgonya
- 4 sárgarépa
- 2 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2-3 leveskocka
- só, bors, pirospaprika
- majoránna
- 250 g sült sütőtök
- 100 g kolbász
- tejföl
Elkészítése:
A sütőtököt félbevágjuk, kimagozzuk, feldaraboljuk, majd megsütjük (kb 30 perc alatt).
Amíg sül a tök, a hagymákat kevés olajon megpirítjuk, majd a megpucolt és felkarikázott répákat hozzáadjuk és együtt pirítjuk tovább.
Ezután megszórjuk pirospaprikával, felöntjük vízzel és hozzáadjuk a pucolt, darabolt krumplikat is, fűszerezzük, majd puhára főzzük a zöldségeket (kb 30 perc).
Ha megpuhult a zöldség, hozzáadjuk a megsült sütőtököt és botmixerrel pépesítjük a levest.
Megkóstoljuk és ha kell utána fűszerezünk.
A kolbászt felkarikázzuk és egy serpenyőben megpirítjuk. A levest tejföllel, pirított kolbászkarikákkal, felaprított friss petrezselyemmel tálaljuk.
Tipp:
A fiamnak, aki egyébként nem szereti a sütőtököt, így elkészítve nagyon ízlett.