Magyaros sütőtök krémleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 4 burgonya
  • 4 sárgarépa
  • 2 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2-3 leveskocka
  • só, bors, pirospaprika
  • majoránna
  • 250 g sült sütőtök
  • 100 g kolbász
  • tejföl

Elkészítése:

A sütőtököt félbevágjuk, kimagozzuk, feldaraboljuk, majd megsütjük (kb 30 perc alatt).

Amíg sül a tök, a hagymákat kevés olajon megpirítjuk, majd a megpucolt és felkarikázott répákat hozzáadjuk és együtt pirítjuk tovább.

Ezután megszórjuk pirospaprikával, felöntjük vízzel és hozzáadjuk a pucolt, darabolt krumplikat is, fűszerezzük, majd puhára főzzük a zöldségeket (kb 30 perc).

Ha megpuhult a zöldség, hozzáadjuk a megsült sütőtököt és botmixerrel pépesítjük a levest.

Megkóstoljuk és ha kell utána fűszerezünk.

A kolbászt felkarikázzuk és egy serpenyőben megpirítjuk. A levest tejföllel, pirított kolbászkarikákkal, felaprított friss petrezselyemmel tálaljuk.

Tipp:

A fiamnak, aki egyébként nem szereti a sütőtököt, így elkészítve nagyon ízlett.