Magyaros burgonyagombóc leves recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 80 dkg burgonya
- 1 nagy FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg liszt
- 15 dkg sárgarépa
- 15 dkg fehérrépa
- 5 dkg zeller
- 1 fej vöröshagyma
- 1 evőkanál zsír
- 25 dkg kolbász
- 2 kávéskanál fűszerpaprika
- só, őrölt bors, gulyáskrém ízlés szerint
- 150 g tejföl
- 1 evőkanál liszt
Elkészítése:
A hámozott, darabolt burgonyát sós vízben megfőzzük, leszűrjük és a levét félretesszük.
Áttörjük és hagyjuk kihűlni, majd ráütjük a tojást, hozzáadjuk a lisztet és összedolgozzuk. Diónyi darabokat csípünk a masszából és gombócokká formázzuk.
A többi zöldséget megmámozzuk és ízlés szerinti méretűre vágjuk, a hagymát finomra aprítjuk, a kolbászt felkarikázzuk.
A finomra vágott hagymát megdinszteljük a zsíron, hozzáadjuk a darabolt zöldségeket és a karikázott kolbászt, pár percig még pirítjuk, majd rátesszük a fűszerpaprikát és sót, borsot, gulyáskrémet adunk hozzá ízlés szerint, majd felöntjük 2 l vízzel.
Lefedve addig főzzük, míg a zöldségek már majdnem puhák, ekkor a gombócokat is beletesszük és együtt készre főzzük.
Ekkor a tejfölt elkeverjük a liszttel és a leveshez öntjük és beforraljuk.