Lencsekrémleves különleges húsgombóccal recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 200 g vörös lencse
- 3 ek olívaolaj
- 3 db koktél paradicsom
- 2 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 db zellerszár
- 1 paprika
- 1 sárgarépa
- 2 tk mustár
- 1 tk méz
- 1 mk currypor csípős
Gombóchoz:
- 50 dkg darálthús
- 1 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 teáskanál római kömény
- 1 evőkanál zsemlemorzsa
- só, bors, koriander
- 8 dkg őrölt sós pisztácia
Elkészítése:
A vörös lencsét az elkészítés előtt rövid időre beáztatjuk.
A kisebb kockákra vágott hagymát az olajon enyhén megpirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsomot, paprikát és az apróra vágott fokhagymát, majd felöntjük vízzel.
10 perc elteltével hozzáadjuk a feldarabolt sárgarépát, majd néhány perc múlva a szeletelt zellerszárat.
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Következik a lencse, 10 perc alatt meg is fő.
Curryvel, mézzel, és mustárral ízesítjük, majd turmixoljuk.
Elkészítjük a húsgombócokat:
Összekeverjük a darált húst 1 tojással, sóval, borssal, köménnyel, korianderrel, morzsával, és pisztáciával.
Vizes kézzel diónyi gombócokat formálunk a húsból.
A gombócokat a krémlevesbe tesszük, és 20 percig főzzük. Azon forrón tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.