Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Legényfogó leves recept

Legényfogó leves
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg csirkecomb filé
    • 40 dkg krumpli
    • 25 dkg csirkemáj esetleg szív
    • 20 dkg zöldborsó
    • 20 dkg csemege kukorica
    • 20 dkg erdei gomba vagy csiperke
    • 25 dkg vegyes zöldség (sárgarépa, petrezselyemgyökér, zeller, karalábé)
    • 2 nagyobb fej vöröshagyma
    • 2 dl főzőtejszín
    • 2 dl tejföl
    • 1 teáskanál citromlé
    • kevés olaj
    • frissen őrölt bors
    • kevés tárkony és kapor

    Elkészítése:

    Kevés olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát. Megsózzuk, majd hozzáadjuk az apró kockákra vágott húst. Ha kifehéredett, beletesszük a vegyes zöldséget. (fagyasztottból is csinálhatod) Megborsozzuk.

    Fedő alatt rövid ideig pároljuk, majd hozzátesszük a felszeletelt gombát és a krumplit. Felöntjük vízzel vagy hús alaplével annyira, hogy jól ellepje. Fedő alatt főzzük, míg a hús meg nem puhul. Ekkor beletehetjük a darabolt májat is (ha szíve is van mellette, azt a hússal együtt adjuk hozzá!).

    A főzőtejszínt és a tejfölt csomómentesre, simára keverjük, hozzákeverjük a zöld fűszereket is, majd a fazékba öntve összeforraljuk a levest. A tűzről levéve kevés citromlevet keverünk hozzá. Tálaláskor kevés tejfölt, csípős paprikát adhatunk mellé.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá