Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lebbencsleves recept

Lebbencsleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg tisztított burgonya
    • 25 dkg lebbencstészta
    • 1 ek zsiradék
    • 1 fej tisztított vöröshagyma
    • 1/2 ek pirospaprika
    • 1 ek szárított zöldségkeverék (delikát helyett)
    • friss zöldpaprika, paradicsom
    • petrezselyemzöld
    • zellerzöld

    Elkészítése:

    A tisztított, felkockázott burgonyát 3,5 l vízben feltesszük főni, hozzáadjuk a sót, a zöldség és zeller levelet, szárított zöldségkeveréket, zöldpaprikát és paradicsomot.

    A zsiradékon megpirítjuk az összetört lebbencstésztát, majd belekockázzuk a vöröshagymát, ezzel is tovább pirítjuk. Ha kész félrehúzzuk.

    Amikor a burgonya félig főtt a lebbencstésztára tesszük a pirospaprikát és a levesbe öntjük az egészet. Addig főzzük, míg a tészta kellőképpen meg nem puhul.

    Jó étvágyat hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá