Lebbencsleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 50 dkg tisztított burgonya
  • 25 dkg lebbencstészta
  • 1 ek zsiradék
  • 1 fej tisztított vöröshagyma
  • 1/2 ek pirospaprika
  • 1 ek szárított zöldségkeverék (delikát helyett)
  • friss zöldpaprika, paradicsom
  • petrezselyemzöld
  • zellerzöld

Elkészítése:

A tisztított, felkockázott burgonyát 3,5 l vízben feltesszük főni, hozzáadjuk a sót, a zöldség és zeller levelet, szárított zöldségkeveréket, zöldpaprikát és paradicsomot.

A zsiradékon megpirítjuk az összetört lebbencstésztát, majd belekockázzuk a vöröshagymát, ezzel is tovább pirítjuk. Ha kész félrehúzzuk.

Amikor a burgonya félig főtt a lebbencstésztára tesszük a pirospaprikát és a levesbe öntjük az egészet. Addig főzzük, míg a tészta kellőképpen meg nem puhul.

Jó étvágyat hozzá!