Lakodalmas húsleves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- egy egész tisztított, részeire szedett tyúk
- 4 sárgarépa
- 4 fehérrépa
- 2 brugonya
- 1 kisebb karalábé
- 2 kisebb zeller
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint gomba
- só
- 1 tk egész bors
Elkészítése:
A zöldségeket megtisztítjuk, a nagyobb darabokat ketté vágjuk.
A húst feltesszük főni kétszer annyi vízben, mint amennyi ellepi. Miután lassú forrásnak indul, a keletkező habot egy sűrű szövésű kicsi szűrő vagy fémkanál segítségével folyamatosan le kell szedni.
Miután már nem ad ki több habot, beletesszük a zöldségeket, az egész hagymát, a fokhagymát, az egész borsot és a sót. Még előfordulhat, hogy dolgoz ki magából habot, ezt is le kell szedni a tetejéről.
Kb 3 óra hosszát főzzük fedő alatt, keverés nélkül. Időnként meg kell nézni és ha kell, akkor levet kell rá pótolni vagy utánsózni.
Miután megfőtt, kiszedjük a húst és a zöldségeket egy külön tálra, majd a leves levét átszűrjük egy másik edénybe. Kifőtt cérnametélttel tálaljuk.
Jó étvágyat!
Tipp:
Soha nem teszek bele vegetát, mert elrontja az igazi húsleves ízét!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »