Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lakodalmas húsleves recept

Lakodalmas húsleves
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
200 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • egy egész tisztított, részeire szedett tyúk
    • 4 sárgarépa
    • 4 fehérrépa
    • 2 brugonya
    • 1 kisebb karalábé
    • 2 kisebb zeller
    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • ízlés szerint gomba
    • 1 tk egész bors

    Elkészítése:

    A zöldségeket megtisztítjuk, a nagyobb darabokat ketté vágjuk.

    A húst feltesszük főni kétszer annyi vízben, mint amennyi ellepi. Miután lassú forrásnak indul, a keletkező habot egy sűrű szövésű kicsi szűrő vagy fémkanál segítségével folyamatosan le kell szedni.

    Miután már nem ad ki több habot, beletesszük a zöldségeket, az egész hagymát, a fokhagymát, az egész borsot és a sót. Még előfordulhat, hogy dolgoz ki magából habot, ezt is le kell szedni a tetejéről.

    Kb 3 óra hosszát főzzük fedő alatt, keverés nélkül. Időnként meg kell nézni és ha kell, akkor levet kell rá pótolni vagy utánsózni.

    Miután megfőtt, kiszedjük a húst és a zöldségeket egy külön tálra, majd a leves levét átszűrjük egy másik edénybe. Kifőtt cérnametélttel tálaljuk.

    Jó étvágyat!

    Tipp:

    Soha nem teszek bele vegetát, mert elrontja az igazi húsleves ízét!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá