Hozzávalók:
Elkészítése:
A zöldségeket megtisztítjuk, a nagyobb darabokat ketté vágjuk.
A húst feltesszük főni kétszer annyi vízben, mint amennyi ellepi. Miután lassú forrásnak indul, a keletkező habot egy sűrű szövésű kicsi szűrő vagy fémkanál segítségével folyamatosan le kell szedni.
Miután már nem ad ki több habot, beletesszük a zöldségeket, az egész hagymát, a fokhagymát, az egész borsot és a sót. Még előfordulhat, hogy dolgoz ki magából habot, ezt is le kell szedni a tetejéről.
Kb 3 óra hosszát főzzük fedő alatt, keverés nélkül. Időnként meg kell nézni és ha kell, akkor levet kell rá pótolni vagy utánsózni.
Miután megfőtt, kiszedjük a húst és a zöldségeket egy külön tálra, majd a leves levét átszűrjük egy másik edénybe. Kifőtt cérnametélttel tálaljuk.
Jó étvágyat!
Soha nem teszek bele vegetát, mert elrontja az igazi húsleves ízét!