Lakodalmas húsleves

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
200 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • egy egész tisztított, részeire szedett tyúk
  • 4 sárgarépa
  • 4 fehérrépa
  • 2 brugonya
  • 1 kisebb karalábé
  • 2 kisebb zeller
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint gomba
  • 1 tk egész bors

Elkészítése:

A zöldségeket megtisztítjuk, a nagyobb darabokat ketté vágjuk.

A húst feltesszük főni kétszer annyi vízben, mint amennyi ellepi. Miután lassú forrásnak indul, a keletkező habot egy sűrű szövésű kicsi szűrő vagy fémkanál segítségével folyamatosan le kell szedni.

Miután már nem ad ki több habot, beletesszük a zöldségeket, az egész hagymát, a fokhagymát, az egész borsot és a sót. Még előfordulhat, hogy dolgoz ki magából habot, ezt is le kell szedni a tetejéről.

Kb 3 óra hosszát főzzük fedő alatt, keverés nélkül. Időnként meg kell nézni és ha kell, akkor levet kell rá pótolni vagy utánsózni.

Miután megfőtt, kiszedjük a húst és a zöldségeket egy külön tálra, majd a leves levét átszűrjük egy másik edénybe. Kifőtt cérnametélttel tálaljuk.

Jó étvágyat!

Tipp:

Soha nem teszek bele vegetát, mert elrontja az igazi húsleves ízét!