Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Laci levese recept

Laci levese
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 üveg zöldborsó (450 g)
    • 1 csomag bébi répa (450 g)
    • 1 konzerv csemege kukorica
    • 1 db nagy doboz tejföl (kb 5 dl)
    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • 1 csülök csont (csak mert pörkölt is készült, a csontját a levesbe főztük)
    • ízlés szerint só
    • ízlés szerint bors
    • ízlés szerint kakukkfű
    • ízlés szerint vegeta

    Elkészítése:

    Egy nagyobb lábosba beleöntjük a hozzávalókat, fűszereket is és felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi (a hagyma egészbe kerül bele).

    Addig főzzük, amíg a hagyma el nem kezd szétesni.

    Ekkor felöntjük még vízzel (ízlés szerint), felforraljuk és addig főzzük még, amíg a hagyma teljesen szét nem esik.

    Nagyobb mennyiségnél habarással, ha sűrűbb a leves, akkor csak tejföllel dúsítjuk.

    Alaposan kiforraljuk és utánízesítjük, ha szükséges.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá