Laci levese

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 üveg zöldborsó (450 g)
  • 1 csomag bébi répa (450 g)
  • 1 konzerv csemege kukorica
  • 1 db nagy doboz tejföl (kb 5 dl)
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 csülök csont (csak mert pörkölt is készült, a csontját a levesbe főztük)
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • ízlés szerint kakukkfű
  • ízlés szerint vegeta

Elkészítése:

Egy nagyobb lábosba beleöntjük a hozzávalókat, fűszereket is és felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi (a hagyma egészbe kerül bele).

Addig főzzük, amíg a hagyma el nem kezd szétesni.

Ekkor felöntjük még vízzel (ízlés szerint), felforraljuk és addig főzzük még, amíg a hagyma teljesen szét nem esik.

Nagyobb mennyiségnél habarással, ha sűrűbb a leves, akkor csak tejföllel dúsítjuk.

Alaposan kiforraljuk és utánízesítjük, ha szükséges.