Krumpligombóc leves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A gombóchoz:
- fél kg krumpli
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 evőkanál étolaj
- 15-18 dkg finomliszt
- 1 mokkáskanál só
A leveshez:
- kb 1,5 liter a krumpli főzőlevéből
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 1 evőkanál finomliszt
- 2 evőkanál étolaj
- 1 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 1 csapott teáskanál pirospaprika
- só ízlés szerint
- csipet őrölt köménymag
- 1 kisebb fehér paprika
- 1 kisebb paradicsom
Elkészítése:
A krumplit megpucoljuk, apró kockákra vágjuk, fazékba rakjuk és meleg vizet öntünk rá. 1 mokkáskanál sót adunk hozzá és megfőzzük.
Közben egy másik edényben 2 evőkanál étolajra 2 evőkanál lisztet szórunk, megpirítjuk, majd félrehúzzuk. Rászórjuk a pirospaprikát, majd pedig a megfőtt krumpliról ráöntjük a vizet. Jól, csomómentesre elkeverjük, majd hozzáadjuk a negyedelt paprikát, paradicsomot és a vöröshagymát is, majd belerakjuk a megtisztított és összevágott zöldséget és répát.
A húsleveskockát ujjunkkal összetörjük és azt is beleszórjuk a levesbe, valamint az őrölt köménymagot is. Ha felforrt a levesünk, akkor takarékra vesszük és kb még 20 percig főzzük.
Eközben a krumplit összetörjük, majd ha már langyosra hűlt, akkor hozzákeverjük a tojást, a lisztet, az étolajat és összegyúrjuk a tésztát.
A tésztából gombócokat formálunk evőkanál és vizes kéz segítségével, majd belerakosgatjuk a levesbe. Még kb 10 percig főzzük, hogy a gombócok megfőjenek.
Közben megkóstoljuk és ha kell még, teszünk bele sót, de nem biztos, mert a húsleveskocka is sós és a krumpli főzőleve is.
El is készült a levesünk. Én ilyenkor kiveszem villa segítségével a paprikát, paradicsomot és a hagymadarabokat, majd tálalhatunk is.
Tipp:
Ez egy tartalmas leves. Utána akár palacsintát is lehet sütni vagy valamilyen tésztát főzni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »