Krumpligombóc leves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A gombóchoz:
- fél kg krumpli
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 evőkanál étolaj
- 15-18 dkg finomliszt
- 1 mokkáskanál só
A leveshez:
- kb 1,5 liter a krumpli főzőlevéből
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 1 evőkanál finomliszt
- 2 evőkanál étolaj
- 1 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 1 csapott teáskanál pirospaprika
- só ízlés szerint
- csipet őrölt köménymag
- 1 kisebb fehér paprika
- 1 kisebb paradicsom
Elkészítése:
A krumplit megpucoljuk, apró kockákra vágjuk, fazékba rakjuk és meleg vizet öntünk rá. 1 mokkáskanál sót adunk hozzá és megfőzzük.
Közben egy másik edényben 2 evőkanál étolajra 2 evőkanál lisztet szórunk, megpirítjuk, majd félrehúzzuk. Rászórjuk a pirospaprikát, majd pedig a megfőtt krumpliról ráöntjük a vizet. Jól, csomómentesre elkeverjük, majd hozzáadjuk a negyedelt paprikát, paradicsomot és a vöröshagymát is, majd belerakjuk a megtisztított és összevágott zöldséget és répát.
A húsleveskockát ujjunkkal összetörjük és azt is beleszórjuk a levesbe, valamint az őrölt köménymagot is. Ha felforrt a levesünk, akkor takarékra vesszük és kb még 20 percig főzzük.
Eközben a krumplit összetörjük, majd ha már langyosra hűlt, akkor hozzákeverjük a tojást, a lisztet, az étolajat és összegyúrjuk a tésztát.
A tésztából gombócokat formálunk evőkanál és vizes kéz segítségével, majd belerakosgatjuk a levesbe. Még kb 10 percig főzzük, hogy a gombócok megfőjenek.
Közben megkóstoljuk és ha kell még, teszünk bele sót, de nem biztos, mert a húsleveskocka is sós és a krumpli főzőleve is.
El is készült a levesünk. Én ilyenkor kiveszem villa segítségével a paprikát, paradicsomot és a hagymadarabokat, majd tálalhatunk is.
Tipp:
Ez egy tartalmas leves. Utána akár palacsintát is lehet sütni vagy valamilyen tésztát főzni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »