Krémes csirkeleves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A rántáshoz:
- 2 ek olaj
- 2 ek vaj
- 4 ek finomliszt
- 250 ml csirkealaplé
A leveshez:
- 4 ek olaj
- 2 répa
- 1 fehérrépa
- 1 kisebb zeller
- 2 szál szárzeller
- 1 közepes vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 marék borsó
- 1 l csirkealaplé
- 80 ml száraz fehérbor
- 8 dl tejszín
- 1 ek aprított petrezselyemzöld
- 3 babérlevél
- 1/2 ek kurkuma (el is maradhat)
- 1/2 tk füstölt fűszerpaprika (el is maradhat)
- 1/4 tk chilipehely (el is maradhat)
- 1 csirkemell
Elkészítése:
A zöldségeket hámozzuk meg és szeleteljük fel. A húst mossuk meg, töröljük meg, majd azt is kockázzuk fel.
Az olajat forrósítsuk fel egy edényben, majd fehéredésig pirítsuk rajta a húst. Ha a hús kifehéredett, akkor szedjük ki.
Ha kell, akkor pótoljuk a zsiradékot, majd tegyük rá a hagymát és dinszteljük meg. Ha már színesedik, akkor adjuk hozzá a többi zöldséget és pirítsuk együtt pár percig. Legutoljára tegyük hozzá a fokhagymát és kicsit pirítsuk azzal is.
Öntsük fel az alaplével és a borral, majd adjuk hozzá a húst és főzzük félig puhára.
A rántáshoz kezdjük el melegíteni az olajat, majd adjuk hozzá a vajat és hevítsük fel. Szórjuk bele a lisztet és 1-2 percig pirítsuk, majd öntsük fel a langyos alaplével és főzzük sűrűre.
A félkész leveshez adjuk hozzá a borsót, majd forraljuk fel. Ekkor adjuk hozzá a rántást is és keverjük el csomómentesre. Tegyük hozzá a fűszereket, majd fedővel fedjük le.
Gyakran kevergetve főzzük puhára az egészet. Ha minden puha, akkor öntsük fel a tejszínnel és forraljuk össze.
Petrezselyemmel és parmezánnal megszórva, forrón tálaljuk.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »