Krémes csirkeleves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A rántáshoz:
- 2 ek olaj
- 2 ek vaj
- 4 ek finomliszt
- 250 ml csirkealaplé
A leveshez:
- 4 ek olaj
- 2 répa
- 1 fehérrépa
- 1 kisebb zeller
- 2 szál szárzeller
- 1 közepes vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 marék borsó
- 1 l csirkealaplé
- 80 ml száraz fehérbor
- 8 dl tejszín
- 1 ek aprított petrezselyemzöld
- 3 babérlevél
- 1/2 ek kurkuma (el is maradhat)
- 1/2 tk füstölt fűszerpaprika (el is maradhat)
- 1/4 tk chilipehely (el is maradhat)
- 1 csirkemell
Elkészítése:
A zöldségeket hámozzuk meg és szeleteljük fel. A húst mossuk meg, töröljük meg, majd azt is kockázzuk fel.
Az olajat forrósítsuk fel egy edényben, majd fehéredésig pirítsuk rajta a húst. Ha a hús kifehéredett, akkor szedjük ki.
Ha kell, akkor pótoljuk a zsiradékot, majd tegyük rá a hagymát és dinszteljük meg. Ha már színesedik, akkor adjuk hozzá a többi zöldséget és pirítsuk együtt pár percig. Legutoljára tegyük hozzá a fokhagymát és kicsit pirítsuk azzal is.
Öntsük fel az alaplével és a borral, majd adjuk hozzá a húst és főzzük félig puhára.
A rántáshoz kezdjük el melegíteni az olajat, majd adjuk hozzá a vajat és hevítsük fel. Szórjuk bele a lisztet és 1-2 percig pirítsuk, majd öntsük fel a langyos alaplével és főzzük sűrűre.
A félkész leveshez adjuk hozzá a borsót, majd forraljuk fel. Ekkor adjuk hozzá a rántást is és keverjük el csomómentesre. Tegyük hozzá a fűszereket, majd fedővel fedjük le.
Gyakran kevergetve főzzük puhára az egészet. Ha minden puha, akkor öntsük fel a tejszínnel és forraljuk össze.
Petrezselyemmel és parmezánnal megszórva, forrón tálaljuk.
Nézd meg videón is:
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »