Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kötözött tészta leves recept

Kötözött tészta leves
Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 evőkanál liszt
    • 2 evőkanál zsír
    • 2 kis fej vöröshagyma
    • só, bors
    • 1 csokor petrezselyemzöld
    • 2 szál zeller levél
    • 2 púpos evőkanál pirospaprika
    • egy paradicsom
    • fél tv paprika

    Elkészítése:

    A leveshez az egyik fej vöröshagymát tisztítás után kockára vágjuk.

    Egy fazékba felhevítünk egy teáskanál zsírt és megdinszteljük rajta a hagymát, sózzuk ,borsozzuk és rászórjuk az összeaprított petrezselyemzöldet, meghintjük egy csapot evőkanál pirospaprikával. Gyors mozdulattal elkeverjük.

    Felöntjük kb 2 l vízzel, belerakjuk az aprított tv paprikát, a paradicsomot és a zeller zöldet.

    Lassú tűzön főzzük. Amíg fő a leves, addig a maradék zsíron megpirítjuk a kockára vágott vöröshagymát, sózzuk, borsozzuk, majd lehúzzuk a tűzről és elkeverjük benne a pirospaprikát. Félretesszük és hűlni hagyjuk.

    Amíg hűl a hagymás zsír addig, elkészítjük a levestésztát.

    A felütött tojást felverjük, csipet sót adunk hozzá, majd a liszttel közepesen kemény tésztát gyúrunk.

    Kicsit pihentetjük a tésztát, majd vékonyra kinyújtjuk és megkenjük a hagymás zsírral. A tészta szélét félcentis csíkban kétszer ráhajtjuk, majd derelye vágóval elvágjuk. A hosszú csíkot négy felé vágjuk és egyenként megkötjük a tésztát. A maradék tésztát is így készítjük el.

    A forrásban lévő levesbe belefőzzük az elkészített tésztát.

    Addig kell főzni amíg fel nem jön a leves tetejére a tészta.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá