Kötözött tészta leves

Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 1 tojás
  • 3 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál zsír
  • 2 kis fej vöröshagyma
  • só, bors
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 2 szál zeller levél
  • 2 púpos evőkanál pirospaprika
  • egy paradicsom
  • fél tv paprika

Elkészítése:

A leveshez az egyik fej vöröshagymát tisztítás után kockára vágjuk.

Egy fazékba felhevítünk egy teáskanál zsírt és megdinszteljük rajta a hagymát, sózzuk ,borsozzuk és rászórjuk az összeaprított petrezselyemzöldet, meghintjük egy csapot evőkanál pirospaprikával. Gyors mozdulattal elkeverjük.

Felöntjük kb 2 l vízzel, belerakjuk az aprított tv paprikát, a paradicsomot és a zeller zöldet.

Lassú tűzön főzzük. Amíg fő a leves, addig a maradék zsíron megpirítjuk a kockára vágott vöröshagymát, sózzuk, borsozzuk, majd lehúzzuk a tűzről és elkeverjük benne a pirospaprikát. Félretesszük és hűlni hagyjuk.

Amíg hűl a hagymás zsír addig, elkészítjük a levestésztát.

A felütött tojást felverjük, csipet sót adunk hozzá, majd a liszttel közepesen kemény tésztát gyúrunk.

Kicsit pihentetjük a tésztát, majd vékonyra kinyújtjuk és megkenjük a hagymás zsírral. A tészta szélét félcentis csíkban kétszer ráhajtjuk, majd derelye vágóval elvágjuk. A hosszú csíkot négy felé vágjuk és egyenként megkötjük a tésztát. A maradék tésztát is így készítjük el.

A forrásban lévő levesbe belefőzzük az elkészített tésztát.

Addig kell főzni amíg fel nem jön a leves tetejére a tészta.