Korhelyleves recept
Hozzávalók:
- 3 marék savanyított káposzta
- 25 dkg jó minőségű virsli
- csipet vegeta
- 1 kicsi dobozos tejföl (140 g)
- 1 evőkanál liszt
- 1,5 liter víz
- 1 csapott evőkanál pirospaprika
- 1 evőkanál étolaj
Elkészítése:
A savanyított káposztát vízben puhára főzzük. Ezután hozzáadjuk a felkarikázott virslit, vegetával ízesítjük és elkészítjük a rántást.
Az olajon megpirítjuk a pirospaprikát, hozzáadjuk a lisztet és a tejfölt. Lehúzzuk a tűzről és szép simára keverjük, majd a leveshez hozzáadjuk és újra felforraljuk.
A forrás után kész a leves.
Tipp:
Aki nem szereti a virslit kolbásszal is elkészítheti.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »









