Korhelyleves recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 3 marék savanyított káposzta
- 25 dkg jó minőségű virsli
- csipet vegeta
- 1 kicsi dobozos tejföl (140 g)
- 1 evőkanál liszt
- 1,5 liter víz
- 1 csapott evőkanál pirospaprika
- 1 evőkanál étolaj
Elkészítése:
A savanyított káposztát vízben puhára főzzük. Ezután hozzáadjuk a felkarikázott virslit, vegetával ízesítjük és elkészítjük a rántást.
Az olajon megpirítjuk a pirospaprikát, hozzáadjuk a lisztet és a tejfölt. Lehúzzuk a tűzről és szép simára keverjük, majd a leveshez hozzáadjuk és újra felforraljuk.
A forrás után kész a leves.
Tipp:
Aki nem szereti a virslit kolbásszal is elkészítheti.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.