Kelbimbó leves recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 40 dkg kelbimbó
- 2 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 1 fej vöröshagyma
- 3 evőkanál olaj
- 1 mokkáskanál fűszerpaprika
- 2 evőkanál liszt
- 1 húsleves kocka
- só ízlés szerint
- 10 dkg spagetti tészta
- 150 g tejföl
Elkészítése:
Az olajon megdinszteljük a megtisztított és finomra vágott hagymát, majd rátesszük a megtisztított és karikára vágott
sárgarépát és fehérrépát.
Pár percig együtt pirítjuk, majd megszórjuk a lisztet és pirítjuk még pár percig, majd ekkor hozzáadjuk a fűszerpaprikát.
Felöntjük 1,5 l vízzel, hozzáadjuk a kelbimbót, belemorzsoljuk a leves kockát, sót adunk hozzá még ízlés szerint és 20 percig főzzük.
Ekkor belefőzzük a spagettit, amit előzőleg kettétörtünk.
Tejföllel tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.