Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Karfiol krémleves recept

Karfiol krémleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető


  • Hozzávalók:

    • 70-80 dkg karfiol rózsa
    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 2-3 db karfiol levél
    • 1 db burgonya
    • 10 dkg olvasztott vaj
    • 1 csipet cayenne bors
    • 1 kiskanál só
    • 1 kiskanál mustárpor
    • 1 kiskanál fokhagymapor
    • 1 csipet gyömbérpor
    • 2 dl Meggle Főzőkrém (15%)
    • 1 kiskanál házi vegeta

    A tálaláshoz:

    • ízlés szerint reszelt parmezán vagy parmezán forgács

    Elkészítése:

    Szedjük szét a karfiolt. A levelek vastag ereit vágjuk le, a zsenge levélrészeket tartsuk meg, majd mossuk át. A karfiolt szedjük szét rózsáira, mossuk meg, majd egy papírtörlővel töröljük szárazra.

    A vajban keverjük el a fűszereket, majd forgassuk bele a karfiolt. Egy serpenyőben kevés vajon pirítsuk le szép barnára minden oldalát a karfiolnak. Nem kell, hogy a serpenyőben süljön teljesen át, mert a levesben fogjuk teljesen puhára főzni.

    Amíg a karfiolrózsák pirulnak, kevés vajon dinszteljük meg hagymát, fokhagymát, majd adjuk hozzá a burgonyát és zöld leveleket. Főzzük puhára a karfiolt és burgonyát kb 15-20 perc alatt, majd adjuk a leveshez a tejszínt. Botmixerrel vagy turmixgépben keverjük szép simára. Kóstoljuk meg az elkészült ételünket és ha szükséges még ízesítsük sóval, borssal.

    Tálaláskor rakjuk a félrerakott sült karfiolrózsákat tányérra a levesbe és szórjuk meg reszelt parmezánnal.

    Tipp:

    Figyeljünk arra, hogy azokat a karfiol rózsákat amiket levesbetétként találunk, majd hagyjuk kicsit roppanósra, de nyers se maradjon.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek